670 304 273
info@ladulaparticipacio.com

Tallers participatius amb l’associació MUSHUK YUYAI

Tallers participatius amb l’associació MUSHUK YUYAI

Taller E1457110445786

L’associació MUSHUK YUYAI és una entitat que agrupa homes i dones de la comunitat Kichwas Otavalos, provinents de la província de Imbabura, a l’Equador. Avui resideixen principalment a localitats de l’Horta Nord i Camp de Morvedre, com ara Massamagrell, Puçol o Sagunt. L’associació es dedica principalment al suport a la venda ambulant que realitzen els seus membres, sent ajudada per l’entitat Perifèries.

La Dula hem participat junt amb la Repartidora del disseny de pla d’empresa per a una possible transformació de l’associació esmentada en cooperativa d’exportació-importació, dintre del marc de l’economia social i solidària. La finalitat seria que aquest col·lectiu esdevinguera en importador d’artesania equatoriana de la seua pròpia comunitat, venent-la a les fires de les localitats valencianes. D’igual mode, el pla contempla la possibilitat de complementar ingressos amb altres activitats, com l’organització d’activitats culturals o grups de danses tradicionals.

En concret, la Dula ens vam encarregar de diverses qüestions. En primer lloc, vam realitzar una dinàmica de diagnòstic de problemes (fluxegrama) associats a les pràctiques de la venda ambulant que actualment desenvolupen, amb tots els membres de l’associació. Una segona sessió va estar dedicada a un taller de propostes per enfrontar els principals problemes analitzats. Per últim, vam dissenyar, passar i analitzar una enquesta on es recollien les estratègies de venda i beneficis obtinguts amb la venda actualment que realitzen actualment, informació que es va incorporar també al Pla d’empresa.

Aquesta feina va ser encarregada per Perifèries en octubre del 2015 i presentada al mes de desembre del mateix any.