670 304 273
info@ladulaparticipacio.com

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (11)

Tallers participatius amb l’associació MUSHUK YUYAI

Tallers participatius amb l’associació MUSHUK YUYAI

Taller E1457110445786

L’associació MUSHUK YUYAI és una entitat que agrupa homes i dones de la comunitat Kichwas Otavalos, provinents de la província de Imbabura, a l’Equador. Avui resideixen principalment a localitats de l’Horta Nord i Camp de Morvedre, com ara Massamagrell, Puçol o Sagunt. L’associació es dedica principalment al suport a la venda ambulant que realitzen els seus membres, sent ajudada per l’entitat Perifèries.

La Dula hem participat junt amb la Repartidora del disseny de pla d’empresa per a una possible transformació de l’associació esmentada en cooperativa d’exportació-importació, dintre del marc de l’economia social i solidària. La finalitat seria que aquest col·lectiu esdevinguera en importador d’artesania equatoriana de la seua pròpia comunitat, venent-la a les fires de les localitats valencianes. D’igual mode, el pla contempla la possibilitat de complementar ingressos amb altres activitats, com l’organització d’activitats culturals o grups de danses tradicionals.

En concret, la Dula ens vam encarregar de diverses qüestions. En primer lloc, vam realitzar una dinàmica de diagnòstic de problemes (fluxegrama) associats a les pràctiques de la venda ambulant que actualment desenvolupen, amb tots els membres de l’associació. Una segona sessió va estar dedicada a un taller de propostes per enfrontar els principals problemes analitzats. Per últim, vam dissenyar, passar i analitzar una enquesta on es recollien les estratègies de venda i beneficis obtinguts amb la venda actualment que realitzen actualment, informació que es va incorporar també al Pla d’empresa.

Aquesta feina va ser encarregada per Perifèries en octubre del 2015 i presentada al mes de desembre del mateix any.