670 304 273
info@ladulaparticipacio.com

Pla d’acció del Parc del Raval (Algemesí)

Pla d’acció del Parc del Raval (Algemesí)

6 Parc Del Raval E1457110731903

Client: Projecte Riu (Algemesí)

Col·laboració realitzada amb el Projecte Riu, que desenvolupa el FISABIO junt a l’Ajuntament d’Algemesí, per a la millora de la salut comunitària de l’entorn del Raval. Dintre d’aquesta iniciativa, un grup motor de veïns i veïnes de la zona  va plantejar la necessitat de netejar i condicionar el parc del barri, generant un actiu amb la finalitat de disposar d’un espai de joc per als més menuts.

Sota aquestes premisses, la Dula va realitzar un pla d’acció participatiu per a l’activació dels usos del parc. Una iniciativa de planificació participativa amb la finalitat de crear un espai que fóra mantingut per part de la comunitat. Aquesta iniciativa es va delimitar en dues fases: una primera d’autodiagnòstic i una posterior de desenvolupament de línies estratègiques d’acció.

Com a resultat d’aquest pla, es va iniciar un fructífer diàleg amb diferents actors locals i institucionals per a la recuperació del parc, amb la proposta de compaginar els usos existents amb els dels més menuts. Igualment, es van emprendre diverses iniciatives de sensibilització en quant al manteniment i la cura d’una zona que és de tot el veïnat. Aquestes mesures van acompanyar tot un seguit d’accions i esdeveniments lúdics i d’esplai al parc per fomentar i promocionar l’ús de l’espai.