670 304 273
info@ladulaparticipacio.com

Escoltem Velluters. Inclusió social i convivència a Ciutat Vella

Escoltem Velluters. Inclusió social i convivència a Ciutat Vella

Lambda E1457110137723

Escoltem Velluters és una proposta de desenvolupament comunitari en aquest cèntric barri de Ciutat Vella. És una iniciativa que aposta per crear espais de capacitació i de diàleg que desemboquen en la producció de pràctiques i escenaris de convivència situada, a partir dels conflictes generats entorn de la zona del Xino. Es busca generar possibilitats d’escolta i intercanvi entre totes aquelles persones que habiten el barri, partint de la diversitat en els modes de viure’l i experimentar-lo.

El projecte descansa en una taula de trobada, que ajunta un grup compost per treballadores del sexe de la zona, tècnics vinculats a entitats assistencials, líders veïnals de diferents col·lectius del barri així com algun comerç. A manera de grup motor, els i les participants diagnostiquen col·laborativament els principals obstacles a la convivència entres els diversos actors presents al barri, a la vegada que van elaborant propostes per enfortir-la.

Una vegada ha conclòs aquesta fase de treball, s’ha format una taula de treball per la inclusió social i la convivència a Velluters que treballa per assolir aquests objectius al barri. Des d’aquest grup, que aglutina a quinze col·lectius i entitats, s’han formulat diferents accions per a millorar la inclusió de les treballadores del sexe/prostitutes, les persones drogodependents i la transformació de l’entorn urbà, atenent sempre a la mediació amb el veïnat per a resoldre els conflictes que sorgisquen.