670 304 273
info@ladulaparticipacio.com

Emergents. Estratègia d’innovació social en el territori

Emergents. Estratègia d’innovació social en el territori

CHnPAUVWgAAJutM E1457110510398

La Dula formem part de l’equip dinamitzador de l’estratègia Emergents, llançada des del Vicerectorat de Cultural de la Universitat de València i impulsada per una sèrie d’agents socioculturals de la ciutat, com ara la revista Bostezo, Mixuro, Flou Flou o la creadora Teresa Juan i el nostre estudi.

Emergents busca impulsar pràctiques d’innovació social, entenent per aquesta totes aquelles pràctiques que contribueixen a la inclusió social i capacitació política de grups socials exclosos així com a aquelles iniciatives transformadores vers una major justícia social. En la seua primera edició, s’ha articulat principalment a través d’una convocatòria a projectes locals que s’impulsaren des d’aquests termes. D’aquesta, han sorgit beneficiàries iniciatives de col·lectius com Millorem el Cabanyal, l’Associació de Veïns i Veïnes de Castellar o el Col·lectiu de joves de la Coma. Igualment, s’han recolzat altres propostes a barris perifèrics com Natzaret, Xaparral o Campanar.

Les activitats de la primera edició s’han completat amb unes trobades de debat i formació que han servit per a reunir diversos agents vinculats a la innovació social a València així com per ajuntar moltes de les iniciatives que s’han presentat a la convocatòria. Entre d’altres, Rubén Martínez (La Hidra Coop/IGOP), el col·lectiu Punt 6 o representants d’INGENIO i de la Fundación de los Comunes van estar presents a les sessions de treball. Una futura publicació recollirà el que ha estat aquest primer any d’Emergents, incloent-hi articles d’opinió, entrevistes i reportatges dels projectes als que s’ha donat suport a la convocatòria.