670 304 273
info@ladulaparticipacio.com

La Dula participa al debat sobre Iniciatives culturals en espais polivalents

PAM

La Dula participa al debat sobre Iniciatives culturals en espais polivalents

El passat dijous 8 de Maig vam estar presents a la taula rodona «Iniciatives culturals en espais polivalents», celebrada en el marc del festival PAM, II Mostra de produccions artístiques i multimèdia. Vam compartir debat amb persones rellevants dintre del camp de la gestió cultural, com ara Manuela Villa, directora d’Art del Matadero Madrid – Lucia Casani, coordinadora de Cultura de la Casa Encendida de Madrid- Marta Gracia, responsable dels programes d’investigació d’Hangar i Emili Payà, director de l’Octubre Centre de Cultura Contemporànea, de València. La taula va estar moderada pel comisari i crític d’art valencià Álvaro de los Ángeles.

Les dinàmiques de la taula va ser molt encertades, ja que van tractar, una vegada fetes les presentacions de cada iniciativa, de potenciar la discussió entre ponents i públic, a partir de les preguntes que anava llançant el moderador. Llavors, la discussió va girar principalment sobre les estratègies que cada espai ha pres en els darrers anys en resposta a la crisi econòmica. Igualment, es va donar molta importància a les noves formes de participació dels públics, així com a les xarxes, locals o globals, en les que es mou cadascun dels centres culturals representats a l’acte.

Des de la Dula, vam defensar la necessitat de seguir desenvolupant teòrica, metodològica i pràcticament formes de gestió ciutadana o veïnal dels centre culturals.  Tot i articulant-les des de la pluralitat de models existents, vàlids segons l’experiència i el territori a treballar.  Així mateixa, vam defensar la necessitat de consolidar altres criteris de valoració o evaluació de les activitats culturals, tenint en compte per exemple el paper que hi juguen en l’obertura a noves xarxes socials així com en la cohesió dels diferents grups actius en el territori. En aquesta linea, va emergir una qüestió central en aquest camp que tractava al voltant de fins a quin punt són una oportunitat o una perversió les cessions d’espais per a la gestió veïnal, sense cap mena de pressupost públic al darrere.

El PAM és una trobada organitzada per alumnes de diferents màsters de la Universitat Politècnica de València, inclós el Màster Interuniversitari de Gestió Cultural.  Tracta de promoure la exhibició de les obres dels joves creadors de la universitat al mateix temps que obrir nous espais de sinèrgia i discussió amb la resta de la ciutat.

PAM