670 304 273
info@ladulaparticipacio.com

Escoltem Velluters. Generant espais d’acostament

IMG 20140619 WA0013

Escoltem Velluters. Generant espais d’acostament

Escoltem Velluters és una proposta de desenvolupament barrial participatiu en aquest cèntric barri de Ciutat Vella.  És una iniciativa que aposta per crear espais de capacitació i de diàleg que desemboquen en la producció de pràctiques i escenaris de convivència situada, a partir dels conflictes generats entorn a la zona del Xino. Es busca generar possibilitats d’escolta i intercanvi entre totes aquelles persones que habiten el barri, partint de la diversitat en els modes de viure-lo i experimentar-lo.

El projecte s’articula a través de dos tallers, que es van enfilant progressivament. Parteix d’un taller de cos i moviment en que participen un grup de treballadores i ex-treballadores del sexe de la zona del Xino. És un espai de trobada relaxat i íntim amb el propi cos, amb el de la companya, on atendre aquelles emocions que ens toquen, al mateix temps que obrir portes a altres formes de relació i sociabilitat.

L’anterior es complementa amb un taller de barri, on hem format un grup composat per  treballadores del sexe, tècnics vinculats a entitats assitencials de la zona, líders veïnals de diferents col·lectius del barri així com algun comerç. A mode de grup motor, els i les participants diagnostiquen col·laborativament els principals obstacles a la convivència entres els diversos actors presents al barri, a la vegada que van el·laborant propostes per enfortir-la.

Escoltem Velluters és un projecte de la Dula en col·laboració amb les metgesses Marta López i Marta Gutierrez, amb una àmplia experiència d’intervenció a la zona del Xino.