670 304 273
info@ladulaparticipacio.com

Conclusions de la trobada d’experiències de gestió veïnal de València

P1040250

Conclusions de la trobada d’experiències de gestió veïnal de València

El passat dissabte 13 de Juny va tindre lloc una trobada d’experiències de gestió veïnal de la ciutat València, convocada per l’estudi la Dula, el grup per l’autogestió de les Naus de Ribes (Plataforma per Russafa) i el solar Corona. La jornada tractava de posar en comú les problemàtiques que afecten al desenvolupament d’aquestes iniciatives així com debatre possibles estratègies i propostes de millora d’allò que s’ha vingut anomenant comuns urbans.

A la trobada, que es va celebrar en els locals de la Plataforma per Russafa, van acudir una desena d’experiències locals, ajuntant una diversitat d’espais que incloïa solars, tant de propietat pública com privada, horts urbans, centres socials ocupats o centres culturals de cessió pública.

Del diagnòstic de problemàtiques van sorgir tres qüestions principals que afecten els espais mencionats. D’una banda, s’assenyalen una serie de punts que es vinculen a les pràctiques col·lectives, entenent per aquestes tot allò referent a les dinàmiques assembleàries, la falta la implicació de noves persones o les actituts a l’hora d’encarar conflictes amb usuaris i veïnat. D’una altra, es problematitza l’habitabilitat i logística de l’espai, destacant-se la quantitat d’energia i recursos que se’n van en el manteniment físic del lloc. Entre aquestos, destaca l’accés a l’aigua, la precarietat de les estructures construïdes i la falta de mobiliari i de recursos per poder mantenir l’espai. Per últim, els i les participants també es centren en la postura de les adminstracions públiques fins ara, les quals han obstaculitzat la cessió de solars i edificis públics alhora que han alenat el desallotjament d’espais i centres ocupats.

El resum del diagnòstic com del debat sobre estratègies i propostes d’acció es pot consultar en els documents que pengem ací:

Diagnòstic de problemàtiques

Propostes d’acció