670 304 273
info@ladulaparticipacio.com

Acaban los talleres participativos para la elaboración del Plan de Acción sobre la Partida de Dalt al barrio de Campanar

IMG 4118

Acaban los talleres participativos para la elaboración del Plan de Acción sobre la Partida de Dalt al barrio de Campanar

El passat diumenge 16 de Febrer van concloure els tallers participatius a partir  dels quals s’ha formulat el Pla d’Acció per a la Partida de Dalt de Campanar. Aquesta és una zona d’horta privilegiada que s’ubica en la perifèria nord-oest de la ciutat de València, entre els barris de Campanar i Benimamet i ben a prop del Parc de Capçalera. La iniciativa ha estat desenvolupada per l’Associació de Veïns de Campanar junt a la Dula, i ha comptat amb la col·laboració de la Universitat Europea de València (UEV).

En aquesta etapa inicial s’han desenvolupat diferents tallers participatius en que han participat veïns i veïnes del barri de Campanar. En ells, s’ha autodiagnosticat l’entorn a través de diferents tècniques col·laboratives com el sociograma o el fluxegrama. Igualment, s’han portat a terme diferents sessions de formació així com s’han generat diverses línies estratègiques d’acció per activar els usos socials, culturals i agrícoles d’esta zona d’horta.

Precisament, el veïnat ja ha començat a desenvolupar les principals línies d’acció que es van prioritzar als tallers. En primer lloc, s’aposta per la potenciació de l’activitat agrícola a través de la millora de la comercialització del producte local al propi barri de Campanar. Per això, es volen articular una serie de propostes com la creació d’una denominació d’origen o la realització d’un mercat de venda directa.

En segon lloc, es preten potenciar l’acondicionament, senyalització i rehabilitació del gran nombre d’actius patrimonials existents a la zona, especialment el Molí dels Frares. Per últim, s’articulen mesures per millorar la divulgació dels valors agrícoles i culturals de la Partida de Dalt principalment a través de la creació d’una ruta esportiva per gaudir de l’entorn.

En els propers dies penjarem el dossier de síntesi del Pla d’acció sobre la Partida de Dalt.