670 304 273
info@ladulaparticipacio.com

Acaben els tallers participatius per a l’el•laboració del Pla d’Acció sobre la Partida de Dalt al barri de Campanar.

IMG 4118

Acaben els tallers participatius per a l’el•laboració del Pla d’Acció sobre la Partida de Dalt al barri de Campanar.

El passat diumenge 16 de Febrer van concloure els tallers participatius a partir  dels quals s’ha formulat el Pla d’Acció per a la Partida de Dalt de Campanar. Aquesta és una zona d’horta privilegiada que s’ubica en la perifèria nord-oest de la ciutat de València, entre els barris de Campanar i Benimamet i ben a prop del Parc de Capçalera. La iniciativa ha estat desenvolupada per l’Associació de Veïns de Campanar junt a la Dula, i ha comptat amb la col·laboració de la Universitat Europea de València (UEV).

En aquesta etapa inicial s’han desenvolupat diferents tallers participatius en que han participat veïns i veïnes del barri de Campanar. En ells, s’ha autodiagnosticat l’entorn a través de diferents tècniques col·laboratives com el sociograma o el fluxegrama. Igualment, s’han portat a terme diferents sessions de formació així com s’han generat diverses línies estratègiques d’acció per activar els usos socials, culturals i agrícoles d’esta zona d’horta.

Precisament, el veïnat ja ha començat a desenvolupar les principals línies d’acció que es van prioritzar als tallers. En primer lloc, s’aposta per la potenciació de l’activitat agrícola a través de la millora de la comercialització del producte local al propi barri de Campanar. Per això, es volen articular una serie de propostes com la creació d’una denominació d’origen o la realització d’un mercat de venda directa.

En segon lloc, es preten potenciar l’acondicionament, senyalització i rehabilitació del gran nombre d’actius patrimonials existents a la zona, especialment el Molí dels Frares. Per últim, s’articulen mesures per millorar la divulgació dels valors agrícoles i culturals de la Partida de Dalt principalment a través de la creació d’una ruta esportiva per gaudir de l’entorn.

En els propers dies penjarem el dossier de síntesi del Pla d’acció sobre la Partida de Dalt.