670 304 273
info@ladulaparticipacio.com

Acabem la primera fase d’autodiagnòstic al barri de Velluters

IMG 20140619 WA0014

Acabem la primera fase d’autodiagnòstic al barri de Velluters

El passat dimarts 1 de Juliol va concloure la primera fase de treball de la proposta d’Escoltem Velluters. En aquestes primeres setmanes de feina, el taller de barri ha estat diagnosticant la xarxa d’actors i relacions entorn el Xino, així com els principals problemes de convivència que es deriven d’aquesta cruïlla de carrers. Igualment, s’han treballat les principals necessitats de les dones que excerceixen a Velluters

Cal subratllar que al llarg d’aquest mes s’han tractat alguns dels conflictes que obstaculitzen la convivència a la zona. Llavors, s’ha debatit al voltant d’alguns punts, com ara les molèsties que genera el barri del Xino (sorollo, baralles, bruticia…); la imatge estereotipada i exagerada que alhora es te d’aquesta zona; la falta de diàleg i solidaritat entre el veïnat o l’oblit per part de les polítiques urbanes i socials de l’administració pública. A partir de tots aquestos temes, a finals de setembre tornarem amb els tallers de formació.

Aquest treball ha estat desenvolupat per un grup motor composat per treballadores i extreballadores del sexe de la zona, tècnics professionals pertanyents a entitats asistencials, veïns/es vinculats a associacions i entitats de Velluters i algun comerciant del barri.

Junt a aquest treball, en el mes de juny també ha començat a caminar el taller de moviment, al que acudeix exclusivament el grup de  treballadores del sexe del barri. Les primeres sessions han estat molt positives i s’han centrat en produir un primer contacte amb els exercicis i dinàmiques corporals.  Al mateix temps, s’ha anat enfortint l’espai de sociabilitat entre les participants del taller.

Carregades d’energies, en setembre tornem!