670 304 273
info@ladulaparticipacio.com

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (26)

Acabem la primera fase d’autodiagnòstic al barri de Velluters

IMG 20140619 WA0014

Acabem la primera fase d’autodiagnòstic al barri de Velluters

El passat dimarts 1 de Juliol va concloure la primera fase de treball de la proposta d’Escoltem Velluters. En aquestes primeres setmanes de feina, el taller de barri ha estat diagnosticant la xarxa d’actors i relacions entorn el Xino, així com els principals problemes de convivència que es deriven d’aquesta cruïlla de carrers. Igualment, s’han treballat les principals necessitats de les dones que excerceixen a Velluters

Cal subratllar que al llarg d’aquest mes s’han tractat alguns dels conflictes que obstaculitzen la convivència a la zona. Llavors, s’ha debatit al voltant d’alguns punts, com ara les molèsties que genera el barri del Xino (sorollo, baralles, bruticia…); la imatge estereotipada i exagerada que alhora es te d’aquesta zona; la falta de diàleg i solidaritat entre el veïnat o l’oblit per part de les polítiques urbanes i socials de l’administració pública. A partir de tots aquestos temes, a finals de setembre tornarem amb els tallers de formació.

Aquest treball ha estat desenvolupat per un grup motor composat per treballadores i extreballadores del sexe de la zona, tècnics professionals pertanyents a entitats asistencials, veïns/es vinculats a associacions i entitats de Velluters i algun comerciant del barri.

Junt a aquest treball, en el mes de juny també ha començat a caminar el taller de moviment, al que acudeix exclusivament el grup de  treballadores del sexe del barri. Les primeres sessions han estat molt positives i s’han centrat en produir un primer contacte amb els exercicis i dinàmiques corporals.  Al mateix temps, s’ha anat enfortint l’espai de sociabilitat entre les participants del taller.

Carregades d’energies, en setembre tornem!